background header

7 tips voor een succesvol webinar

Met deze tips is ieder webinar een succes

7 tips voor een succesvol webinar

Je hebt een goed verhaal en bent er klaar voor om je doelgroep te benaderen. Een webinar is de ideale optie! Maar hoe organiseer je nu eigenlijk een webinar?

Met deze 7 tips zorg je ervoor dat jouw webinar een succes wordt!

Doel van het webinar is duidelijk 

Voordat je het webinar organiseert moet duidelijk zijn wat het doel ervan is. 

Stel daarbij de vragen:

  1. Waarom organiseer ik dit webinar? 
  2. Wat wil ik met dit webinar bereiken? 

Dit maakt het reflecteren op het succes van webinars een stuk makkelijker. 

Een voorbeeld doel kan “nieuwe leads genereren” zijn.

 Jouw doelgroep bepalen

Door de doelgroep die bereikt moet worden te bepalen kunnen de doelen en het onderwerp van het webinar specifieker worden afgebakend. De doelgroep kan bijvoorbeeld een onderbelicht (potentieel) klantensegment zijn, dat door middel van het webinar benaderd kan worden.

Het onderwerp is helder en concreet 

Zorg dat het onderwerp concreet is en aansluit bij de interesses van de doelgroep. Met een concreter onderwerp kunnen de potentiële kijkers beter bepalen of ze willen deelnemen dan bij een algemeen onderwerp. Hierdoor weten ze beter wat ze kunnen verwachten van jouw webinar. Enthousiaste deelnemers is tenslotte wat je wil.

 

Nodig gastsprekers uit

Jouw bedrijf zal vast veel talent in huis hebben, maar spreken is een talent op zich. Veel gastsprekers schuiven graag aan om over jouw onderwerp mee te praten. Dit laat de presentatie al snel een stuk soepeler lopen. Een externe presentator inschakelen is ook mogelijk!

De techniek van het webinar is top

Een professionele webinar valt of staat bij de techniek en de apparatuur die gebruikt worden. Gebruik de beste camera’s, microfoons en geluidsapparatuur om de kwaliteit van jouw webinar een boost te geven. Maak daarbij ook gebruik van een professioneel platform waarbij je interactie hebt met de deelnemers. Zorg wel voor een veilige digitale omgeving. Zo weet je zeker dat er geen ongenodigde deelnemers binnendringen. 

Professionele locatie

Heb je een mooie ruimte in jouw kantoor voor een professionele look? Dan kun je daar je webinar laten plaatsvinden. Je kunt ook altijd gebruik maken van een studio om live je webinar in te houden. Dit maakt de uitstraling van je webinar helemaal af!

Promoot je webinar

Het organiseren van je webinar is gelukt. Nu moet je er nog voor zorgen dat er deelnemers bij zijn. Dit doe je door middel van promotie. Gebruik hier je digitale kanalen voor, zoals een e-mail lijst en je social media pagina’s. 

Wil je nog meer tips om jouw webinar een succes te maken, of kun je wel een helpende hand gebruiken? Bel gerust op, wij helpen graag. 

Maak meteen een afspraak!